29 april 2024
fredag, 02 mars 2012 20:29

IPD – Nordic Property Fund: En återhämtning under Q4

Skrivet av 
ipd-nordic-fund-w
 

Enligt IPD skedde det återhämtning för avkastningen avseende Nordic Property Fund under Q4 2011. The IPD Nordic Property Fund Index levererade en avkastning om 2,3 procent för Q 4 2011, jämfört med – 1,7 procent för Q3 2011.

För helåret 2011 visade indexet en avkastning om 5,4 procent, vilket var en betydande minskning eftersom indexet för helåret 2010 visade en avkastning om 10,6 procent. Men IPD Nordic Property Fund Index har de senaste fem åren endast levererat en genomsnittlig avkastning om -0,2 procent.

Över 75 procent av fonderna levererade en positiv avkastning under fjärde kvartalet, vilket var en förbättring jämfört med det förfärliga tredje kvartalet, då endast 25 procent av fonderna redovisade en positiv avkastning.

IPD Nordic Property Fund Index redovisar varje kvartal totalavkastningen på fondernas substansvärden.

– Det är uppmuntrande att se att Nordic Property Fund Index nu är positivt men resultaten från de senaste 6 månaderna speglar ändå den ekonomiska osäkerhet som finns världen, en osäkerhet som även påverkas av valutakursförändringar, förklarar Håvard Bjorå, Director för IPD Norden.

Den svenska och norska kronan har stärkts mot euron under fjärde kvartalet, vilket sannolikt har haft en positiv inverkan på återhämtningen av IPD Nordic Property Fund Index.